Aktiebolag

Detta får du som kund hos Euroclear

Nästa steg för växande aktiebolag

Som kund hos Euroclear Sweden blir du en del av navet i den svenska finansmarknaden. Du minskar din administration och gör det enklare att få in kapital till ditt företag, som även blir redo att börsnoteras i framtiden.

När du registrerar bolagets aktier hos oss digitaliserar vi din aktiebok och flyttar över den till vårt system. Förutom att det är en förutsättning om du vill börsnotera ditt företag i framtiden, innebär det flera fördelar. 

Hur går det till att bli kund?

I samband med att du blir kund hos Euroclear Sweden blir ditt aktiebolag ett så kallat avstämningsbolag. När du bestämt dig för att bli kund får du en kontaktperson hos oss som hjälper dig igenom den processen steg för steg.


Trygghet för investerare Euroclear Sweden

En trygghet för dina investerare

Genom att registrera ditt företags aktier hos Euroclear Sweden får du en säker och oberoende hantering av aktieboken, vilket ofta uppskattas av investerare som överväger att köpa aktier i företaget. 

Digital aktiebok Euroclear Sweden

Minskad administration

I och med att du blir kund hos oss tar vi över ansvaret för att hålla din aktiebok uppdaterad. Det gör att du slipper lägga tid på administration och istället kan fokusera på din kärnverksamhet. 

Du får också tillgång till en webbportal där du enkelt sköter utdelningar och beställer aktieböcker.

Redo för börsnotering Euroclear Sweden

Redo för börsnotering

En förutsättning för att aktier ska handlas på en reglerad marknadsplats, som t.ex. Stockholmsbörsen, är att företaget har registrerat sina aktier hos Euroclear Sweden.

Om du vill börsnotera ditt företag måste du alltså först bli kund hos oss.


Investor Relations

För aktiebolag som har registrerat sina aktier hos oss, erbjuder vi även tjänster inom Investor Relations. Med hjälp av tjänsten Vantage by Euroclear kan du analysera ägandet i ditt bolag och om du vill ha hjälp med att arrangera och genomföra bolagsstämman har vi skalbara tjänster för både stora och små stämmor.

Kontakt

Har du några frågor? Eller vill du komma igång med din ansökan direkt? 

Fyll i formuläret nedan för att få kontakt med en av våra experter.

Ja tack, jag vill bli kontaktad av en expert från Euroclear

*
 
 
*
captcha