Tilldelning av ISIN

International Securities Identification Number

Euroclear Sweden tilldelar ISIN-kod (International Securities Identification Number) till alla svenska värdepapper.

Euroclear Sweden är den enda auktoriserade ISIN-tilldelaren (National Numbering Agency) i Sverige. ISIN är en unik identifikationskod för värdepapper och gäller för aktier, obligationer, fonder, företagscertifikat och fullmakter.

ISIN för fonder

Om du har startat en ny fond kan du ansöka om en ISIN-kod via formulären nedan utifrån vilken typ av fond det gäller.
 


För mer information om ISIN för fonder, var vänlig kontakta oss  på fund.operations@euroclear.com

ISIN för aktier, obligationer och övriga värdepapper

För att kunna tilldela ett ISIN-nummer för svenska värdepapper behöver vi fått in en ansökan om registrering av värdepapper från bolaget i fråga.

För mer information om ISIN för aktier, obligationer och övriga värdepapper, var vänlig kontakta oss på issuerorder.vpc@euroclear.com

Om du letar efter allmän information om ISIN kan du besöka webbplatsen för Association of National Numbering Agencies (ANNA): https://www.anna-web.org/. 

Relaterad innehåll

Blanketter och dokument

Här har vi samlat blanketter och dokument avseende anslutning av aktiebolag och andra utfärdare av finansiella instrument till oss som värdepapperscentral. Här finns även våra prislistor, allmänna villkor avseende vår tjänst IssuerCorner med mera.
Läs mer

Fondbolag

Vi stödjer fondbranschen och dess aktörer att automatisera och digitalisera processer och på så sätt, öka effektiviteten, minska risker och kostnader samt öka transparensen.
Läs mer

Aktiebolag

Som kund hos Euroclear Sweden blir ni en del av navet i den svenska finansmarknaden. När ni registrerar bolagets aktier hos oss digitaliserar vi er aktiebok och flyttar över den till vårt system.
Läs mer

Banker och finansiella institut

Vi har lång erfarenhet av clearing och avveckling på den svenska värdepappersmarknaden och vi stödjer er gärna i ert arbete som bank eller finansiellt institut.
Läs mer