Fondbolag

Automatiserad orderhantering för fondbolag

Trots att innovationstakten är hög på den svenska finansmarknaden sköter många fondbolag fortfarande sin orderhantering med fax eller e-post. Manuell orderhantering innebär högre operationell risk och omfattande administration.

Med Euroclear Swedens digitala lösning för automatiserad orderhantering får du bättre kontroll, ökad säkerhet och enklare administration. Det blir även lättare att distribuera dina fonder.

Vi hjälper er att ta emot order i standardformat, vilket många distributörer t.ex. banker, fondtorg, försäkringbolag m.fl. kräver idag. Vi arbetar ständigt för att förbättra de standarder och processer som finns på den svenska och internationella marknaden.

Gör dina fonder tillgängliga

När du ansluter dig till vår fondlösning får du tillgång till ett nätverk där flera av de stora distributörerna redan finns. Du kan ta emot fondaffärer i standardformat från distributörerna samt kan skicka bekräftelser och avstämningsfiler via vår digitala lösning. Transparensen ökar och det blir enklare att rapportera i enlighet med nya regelverk. 

Hur funkar det?

Vi har lång erfarenhet av att samarbeta med olika systemleverantörer på marknaden och tar hand om implementering. Med andra ord kan du fortsätta att använda samma gränssnitt och kontostruktur som idag.

Som värdepapperscentral arbetar Euroclear Sweden nära tillsynsmyndigheter och branschorganisationer. Med vår digitala plattform för värdepappershantering bidrar vi till en säker handel med värdepapper på den svenska marknaden.


Har du frågor eller vill bli kund? Kontakta oss:

 

Customer Relations

customer.relations@euroclear.com

Vill du veta mer? Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med en av våra experter.

Ja, jag vill bli kontaktad av en fondexpert från Euroclear

*
 
 
*
captcha
 
 

Relaterade nyheter