Digitaliserad fondhandel

Automatiserad orderhantering för fondbolag

Förenkla administrationen, förbättra säkerheten och öka tillgängligheten genom att gå över till automatiserad orderhantering av dina fonder.

Trots att innovationstakten är hög på den svenska finansmarknaden sköter många fondbolag fortfarande sin orderhantering med fax eller e-post. Manuell orderhantering innebär högre operationell risk och omfattande administration.

Med Euroclear Swedens digitala lösning för automatiserad orderhantering får du bättre kontroll, ökad säkerhet och enklare administration. Det blir även lättare att distribuera dina fonder.

Vi hjälper er att ta emot order i standardformat, vilket många distributörer t.ex. banker, fondtorg, försäkringbolag m.fl. kräver idag. Vi arbetar ständigt för att förbättra de standarder och processer som finns på den svenska och internationella marknaden.

Gör dina fonder tillgängliga

Som fondbolag vill du självklart att så många som möjligt ska få möjlighet att köpa andelar i fonderna som du erbjuder. Genom att ansluta dig till oss får du bättre förutsättningar att göra dina fonder tillgängliga för köpare på den svenska marknaden. 

När du ansluter dig till vår fondlösning får du tillgång till ett nätverk där flera av de stora distributörerna redan finns. Du kan ta emot fondaffärer i standardformat från distributörerna samt kan skicka bekräftelser och avstämningsfiler via vår digitala lösning. Transparensen ökar och det blir enklare att rapportera i enlighet med nya regelverk. 

Hur funkar det?

Det är enkelt att implementera och börja använda vår tjänst för automatiserad fondorderhantering. Du kan koppla upp mot vår lösning utan att byta ut ditt befintliga system. Vi har lång erfarenhet av att samarbeta med olika systemleverantörer på marknaden och tar hand om implementering. Med andra ord kan du fortsätta att använda samma gränssnitt och kontostruktur som idag.

Som värdepapperscentral arbetar Euroclear Sweden nära tillsynsmyndigheter och branschorganisationer. Med vår digitala plattform för värdepappershantering bidrar vi till en säker och effektiv handel med värdepapper på den svenska marknaden.


Har du frågor eller vill bli kund? Kontakta oss:

 

Customer Relations

customer.relations@euroclear.com

Lägre kostnader

Ökad automatisering ger lägre löpande kostnader.

Minskad risk

Minskad operationell risk när manuell hantering försvinner.

Smidig anslutning

Enkel integration mot de flesta systemen på marknaden.

Vill du veta mer? Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med en av våra experter.

Ja, jag vill bli kontaktad av en fondexpert från Euroclear

*
 
 
*
captcha
 
 

Relaterade nyheter