"Om du vill jobba med något viktigt inom finans – då är det här du ska vara!"

Tamara Lafta

Att arbeta på ett företag som har betydelse för samhället är viktigt för Tamara Lafta som arbetar som Operations and Clients Services Lead på Euroclear Sweden. Det skiljer ut Euroclear från andra företag i finansbranschen. Hon trivs i rollen som expert och menar att det inte är lätt att hitta ett bättre arbetsklimat.

Tamara Lafta jobbar med Equity services och har just nu mest fokus på utländska kunder som är noterade i Sverige. Hon har jobbat på Euroclear Sweden i snart sex år.

– Om du vill jobba med något som är samhällsviktigt inom finans – då är det här du ska vara!

Alla företag som är noterade måste vara anslutna hos oss som värdepapperscentral. Allt går via oss. Alla transaktioner och alla bolagshändelser måste registreras i vårt system. Bolagen har också beställa sina ägarförteckningar via oss, säger Tamara.

Med licens från Finansinspektionen är Euroclear Sweden Sveriges värdepapperscentral – länken mellan köpare och säljare av aktier, obligationer och andra värdepapper.  Finansinspektionen har pekat ut Euroclear Sweden som en ”utövare av verksamhet som är av betydelse för totalförsvaret” och bolaget anses därför bedriva samhällsviktig verksamhet.

– Det är jätteviktigt för mig att känna att det jobb jag gör har betydelse för samhället. Jag kan inte tänka mig att jobba var som helst, säger Tamara.

Euroclear Sweden är en expertorganisation och har en miljö som främjar lärande, menar Tamara.

– Jag trivs jättebra i min roll. Det passar mig att vara expert och jag vill fördjupa mig, rent karriärmässigt. Jobbet är spännande och jag lär mig något nytt varje dag. Om jag i framtiden skulle vilja jobba i något annat land så finns ju den möjligheten. Det är en av fördelarna med att arbeta i en internationell koncern, säger Tamara.

I vardagen är det dock viktigast med bra kollegor, och ett öppet arbetsklimat, menar Tamara, som beskriver en typisk kollega som: ”En hjälpsam och prestigelös person som inte skäms för att ställa frågor och som är bra på att samarbeta.”

Jag tycker att vi har en väldigt bra kultur här. Alla är hjälpsamma, jordnära och kunniga. Jag gillar min grupp, min chef och får hjälp när jag behöver. Detta är inte lätt att hitta på andra företag, avslutar Tamara.

liknande nyheter