Jonny Hawsho är Test Manager på Euroclear Sweden. Han berättar att han trivs och utvecklas på jobbet, men en förutsättning för att få livet att fungera med fem barn är en flexibel arbetsplats.

Jonny Hawsho är Test Manager på Euroclear Sweden.

I rollen som Test Manager arbetar Jonny med kvalitetssäkring som omfattar allt från krav och test till releaser med syftet att skapa maximalt värde av en tjänst för kunden.

Euroclear Sweden har 140 medarbetare, varav ungefär 50 jobbar på IT-avdelningen. Adderar man IT-konsulter så är det fler än 100 personer som arbetar med IT.

– Vi är många inom IT eftersom Euroclear är en systemkritisk verksamhet. Jag ser även våra konsulter som arbetskollegor, det är den mentaliteten och vi är en salig blandning av åldrar, nationaliteter och kompetenser. Det är en bra arbetsplats och aldrig tråkigt, säger Jonny.

Men för att få livet att fungera med fem barn är det viktigt med en flexibel arbetsgivare.

– Euroclear är väldigt fritt. Här kan man kombinera liv och karriär. Det är inga problem om man går tidigare för att hämta barnen eller vill jobba hemifrån. I slutänden är det resultatet som räknas, säger Jonny.

Allt handlar egentligen om arbetskulturen och där tycker Jonny att Euroclear sticker ut.

– Jag har jobbat inom QA/test i 16-17 år och har inte stött på den här kulturen tidigare. Våra chefer är inte traditionella chefer, utan ledare. De föregår med gott exempel istället för att peka med hela handen. Alla är prestigelösa och det finns en mentalitet av att stötta och hjälpa till som jag verkligen tycker om, man känner sig aldrig ensam i det man gör. Det finns alltid bollplank, säger Jonny.

Euroclear Sweden har licens från Finansinspektionen att vara Sveriges värdepapperscentral – länken mellan köpare och säljare av aktier, obligationer och andra värdepapper. Bolaget hanterar affärer till ett värde av 590 miljarder kronor varje dag, motsvarande Sveriges hela BNP på tio dagar. 

– Det är klart att man vill jobba på företag som är viktigt för samhället. Det känns bra för själen att man är med och påverkar enormt mycket, samtidigt som det är lite läskigt. Men det är läskigt på ett bra sätt, för då vet man att man gör skillnad, säger Jonny.

liknande nyheter