Suomen Arvopaperikeskus Euroclear Finland Oy sulkee Asiakastilipalvelut, jossa sijoittajat ovat vuodesta 1992 saakka voineet maksutta säilyttää osakkeita. 

Laki on aiemmin velvoittanut osakeyhtiöitä maksamaan palvelun kustannukset osakkeenomistajiensa puolesta, ja nyt lainmuutos on poistanut yhtiöiltä tämän velvollisuuden. Asiakastilipalvelujen lakkauttamisen yhteydessä asiakkaiden on siirrettävä arvo-osuustilinsä jonkin toisen tilinhoitajan, esimerkiksi oman pankkinsa, hoidettavaksi.

Arvo-osuustilejä siirretty tammikuun lopussa jo yli 27 000

Yli puolet Asiakastilipalveluiden hoidossa olevista tileistä on siirretty tammikuun loppuun mennessä. Lähetimme muistutuskirjeen tammikuussa niille 30 000 Asiakastilipalveluiden asiakkaalle, jotka eivät ole vielä siirtäneet tiliään.

Tavoitteena on saada mahdollisimman monta tiliä siirrettyä ennen arvo-osuustilisopimusten päättymisaikaa 28.2.2019. Arvo-osuustilien kokonaislukumäärä oli alun perin noin 55 000 arvo-osuustiliä.

Omistajien tavoitettavuudessa eroja

Siirtämättä olevien tilien joukossa on suuri määrä esimerkiksi kuolinpesiä, ulkomaille muuttaneita ja henkilöitä, joita ei olla vielä tavoitettu. Pyrimme tavoittamaan jokaisen arvo-osuustilin omistajan, jotta tilien siirto voidaan suorittaa ajallaan.

Uutisia
25.10.2018: Arvopaperikeskus sulkee ilmaistilipalvelun


Tutustu tarkemmin

Ota yhteyttä - autamme mielellämme!

Communications & Public Affairs
Euroclear Finland
communications(at)euroclear.eu