Suomen Arvopaperikeskuksen Asiakastilipalvelussa olevien arvo-osuustilien tilisopimukset on irtisanottu päättymään 28.2.2019. Siirtämättä jääneen arvo-osuustilin voi vielä irtisanomisen tultua voimaan siirtää pyytämällä siirtoa siltä palveluntarjoajalta, jolle arvo-osuuksien omistaja haluaa arvo-osuustilinsä siirtää.

Uudet toimeksiannot eivät ole mahdollisia Asiakastilipalvelussa oleville tileille 28.2.2019 jälkeen
Kaikki 28.2.2019 mennessä Asiakastilipalveluihin saapuneet toimeksiannot käsitellään loppuun mikäli kirjaamisedellytykset täyttyvät. Toimeksiannoilla tarkoitetaan kaikkia muita toimeksiantoja kuin koko arvo-osuustilin siirtoja. 1.3.2019 lähtien Asiakastilipalvelussa oleville tileille ei kirjata uusia tapahtumia.

Arvo-osuustilin siirtäminen 28.2.2019 jälkeen
Arvo-osuustilin siirtoja (kokotilinsiirtona) voidaan tehdä irtisanomispäivän jälkeen, kun se toteutetaan arvo-osuuksien omistajan uudelta arvo-osuustililtä, joka on toisen palveluntarjoajan (tilinhoitajan) kuin Asiakastilipalveluiden hoidossa. Siirto on mahdollista tällä tavoin siihen asti, kunnes tilillä olevat arvo-osuudet realisoidaan. Realisointi aloitettaneen kesäkuussa 2019.

Myydäkseen osakkeensa tai muut arvo-osuutensa niiden omistajan tulee siirtää Asiakastilipalvelussa oleva arvo-osuustili ensin kokotilinsiirtona jollekin toiselle tilinhoitajalle (esim. omaan pankkiin) ja myydä arvopaperit sitten tältä uudelta arvo-osuustililtä.

Asiakastilipalveluissa pidentyneet käsittelyajat
Asiakastilipalvelumme lakkauttamisesta johtuen asiakaspalvelussamme on ruuhkaa ja toimeksiantojen käsittelyajat ovat totuttua pidemmät. Jos toimeksiantajana (tilinomistaja) on kuolinpesä, jonka osakastietoja ei ole maistraatissa vahvistettu, on käsittelyaika noin kuudesta kahdeksaan viikkoa. Muiden toimeksiantojen osalta aika on kolmesta neljään viikkoa. Pahoittelemme viivästystä toimeksiantojen käsittelyssä.

Toimeksiannot käsitellään saapumisjärjestyksessä
Mikäli käsittelyvaiheessa asiakirjoissa ilmenee puutteita, olemme yhteydessä toimeksiannon lähettäneeseen tahoon.

Aiheeseen liittyvät uutiset
1.2.2019: Asiakastilipalvelut – tammikuu 2019Tutustu tarkemmin

Ota yhteyttä - autamme mielellämme!

Asiakastilipalvelut - koko arvo-osuustilin siirot

10:00 - 15:00
Puh: 020 770 6519
Faxi: +358 (0)20 770 6656
atp@euroclear.eu

Postiosoite
Suomen Arvopaperikeskus
Asiakastilipalvelut
PL 1110
00101 Helsinki

Tutustu tarkemmin