8.4.2018 Vilkas osinkokevät on jälleen käynnissä. Talouden vahva vire näkyy myös osingonmaksussa, pörssiyhtiöillä on jaettavaa liki miljardi euroa edellisvuotta enemmän. 

Yhtiöiden osingonmaksut vaikuttavat suoraan Euroclear Finlandin osingonmaksutiimin arkeen: mitä useampi yhtiöistä maksaa osinkoja, sitä enemmän meidän viisihenkisessä osinkotiimissä tehdään töitä osinkojen parissa. Osinkokauden jälkeen keskittyminen siirtyy muun muassa verottajan kyselyjen ja verokorjausten parissa työskentelyyn.

"Tämä kevät on jälleen vilkas osingonmaksujen näkökulmasta. Tähän mennessä meille on ilmoitettu noin 130:stä osingonmaksusta. Moni yhtiö on päättänyt yhtiökokouksessa maksavansa osinkoa osakkeenomistajilleen. Vilkkain osinkokausi on maaliskuusta toukokuun loppuun ja silloin maksetaan suurin osa osingoista", kertoo Mervi Kujanpää Euroclear Finlandista.

"Usein mediassa kysellään kenellä sijoittajalla on oikeus osinkoon. Osakeyhtiölain mukaan oikeus osinkoon on osakkeenomistajalla, joka yhtiökokouksessa määrättynä osingon täsmäytyspäivänä on merkitty osakkeenomistajaksi yhtiön osakasluetteloon", kertoo Kujanpää.

Osinkoja maksetaan pitkin vuotta
"Tähän mennessä 11 yhtiötä on maksamassa osinkoja useammin kuin kerran vuodessa. Trendinä useammin maksaminen näyttää olevan kasvamaan päin", kertoo Kujanpää.

Yhtiökokouksien päätösten perusteella määräytyvät osinkojen määrät ja maksupäivät. Voit tutustua eri yhtiöiden osingonmaksuihin sivullamme tästä linkistä (xls-32KB)>

Kuvassa osinkotiimistä vasemalta Taru Koski, Senni Heikkinen, Maarit Säisä, Nenna Giss ja Paula Kärnä.

Kuvassa osinkotiimistä vasemalta Taru Koski, Senni Heikkinen, Maarit Säisä, Nenna Giss ja Paula Kärnä.


Ota yhteyttä – autamme mielellämme
Euroclear Finland Operations
ca.finland(at)euroclear.eu