Joustava, skaalautuva ja mukautuva yhtiökokousratkaisu sopii kaikenkokoisille kokouksille.

Euroclear Finland ja Lumi ovat yhdessä toteuttaneet Väritukku Oy:n yhtiökokouksen, joka oli Suomen ensimmäinen hybridi-yhtiökokous, 17.4.2021. Kokous oli yhdistelmä online- ja fyysistä kokousta, jossa osakkeenomistajat saattoivat myös äänestää reaaliaikaisesti.

”Vallitsevassa koronavirustilanteessa halusimme varmistaa osakkaidemme sekä yhtiökokouksen kokoushenkilökunnan terveysturvallisuuden. Selvitimme eri vaihtoehtoja yhtiökokouksen järjestämiseksi. Euroclearin tarjoama online-yhtiökokouspalvelu vastasi hyvin tarpeisiimme ja mahdollisti osakkeenomistajille reaaliaikaisen sekä turvallisen osallistumisen yhtiökokoukseen etänä. Vaikka yhtiökokouksemme oli ensimmäinen Euroclearin toteuttama online-yhtiökokous Suomessa, niin kokousvalmistelut sujuivat yhdessä Euroclearin tiimin kanssa hyvin, eikä uuden teknologian käyttäminen yhtiökokouksen osalta tuottanut ongelmia. Näen, että online-yhtiökokoustoteutus mahdollistaa myös osakkaille vaivattoman tavan osallistua yhtiökokoukseen sekä käyttää osakkaan äänivaltaa. Osakkaiden ei esimerkiksi ole välttämätöntä matkustaa fyysiseen kokoukseen toiselta puolelta Suomea. Online-yhtiökokousjärjestely on varmasti harkinnan arvoinen vaihtoehto yhtiökokouksen toteutukseen myös jatkossa”, kertoo Väritukku Oy:n toimitusjohtaja Jani Karotie.

”Olemme Lumissa iloisia mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä Euroclearin kanssa Väritukun hybridikokouksen järjestämisessä. Kokous oli erittäin onnistunut, mistä kiitos Väritukun ja Euroclearin tiimeille.  Hybridiyhtiökokoukset yleistyvät vauhdilla ympäri maailmaa, ja nyt sellainen järjestettiin myös ensi kertaa Suomessa. Jatkamme yhteistyötä Euroclearin kanssa turvallisten ja luotettavien yhtiökokousten toteuttamiseksi”, sanoo Lumi AGM UK:n toimitusjohtaja Peter Fowler.

Euroclear Finland tarjoaa täyden valikoiman yhtiökokouspalveluja, jotka soveltuvat suurille pörssiyhtiöille, listaamattomille yhtiöille, yhdistyksille ja muille pienemmillekin organisaatioille. Mikäli yhtiö on arvo-osuusjärjestelmässä, tarjoamme lisäksi osakasluettelon nähtävillä pidon ja ennakkoäänestyspalvelun, joka säilytysketjussa oleville osakkeenomistajille tapahtuu SRDII direktiivin mukaisesti ja suorarekisteröidyille omistajille vahvan tunnistautumisen kautta. Yhtiöt voivat valita joko täysin online-kokouksen, hybridikokouksen tai perinteisen fyysisen kokouksen. Euroclear Finlandin yhtiökokouspalvelun käyttö takaa juridisesti pätevän ja kaikkien osakkeenomistajien oikeuksia tasapuolisesti tukevan kokouksen. 

Väritukku Oy toimii Värisilmä-liikkeiden keskusliikkeenä, joka vastaa ketjun tuotevalikoimista, varastoinnista ja logistiikasta sekä tuotteiden markkinoinnista. Väritukun omistavat yksityiset Värisilmä-liikkeet. 

Lumi on maailman johtava digitaalinen alusta fyysisten, hybridi- ja online-kokousten järjestämiseen. Lumi tuottaa kokouspalveluja maailman suurimmille yhtiöille ja järjestöille. Lumi on ainoa alusta, joka mahdollistaa kokouksen digitoinnin ja ohjauksen läpi koko elinkaaren. 


Lisätietoja

Esa Kankkunen
Asiakkuus- ja myyntipäällikkö
050 410 1390
esa.kankkunen(at)euroclear.eu

Pekka Isosomppi
Viestintäjohtaja
040 516 2399
pekka.isosomppi(at)euroclear.eu