Suomen ensimmäisen SPAC-yhtiö on perheyhtiö Virala Oy Ab:n perustama Virala Acquisition Company eli VAC. 

SPAC (Special Purpose Acquisition Company) on yhtiö, joka on perustettu yritysostoa varten. Suomessa SPAC-listautuminen tuli mahdolliseksi tämän vuoden maaliskuussa.

Johannes Schulman, Virala Acquisition Companyn toimitusjohtaja:

“Yksi SPAC-yhtiön kautta sijoittamisen etu on siinä, että sijoitus näkyy osakkeina sijoittajan arvo-osuustilillä lisäten luotettavuutta ja turvallisuutta.”

Anu Puttonen, Chief Business Officer Euroclear Finlandista :

"Toivotamme Virala Acquisition Companyn lämpimästi tervetulleeksi arvo-osuusjärjestelmään. SPAC-yhtiöt ovat uusi mielenkiintoinen yhtiömuoto pääomien keräämiseksi pörssin välityksellä, ja tätä kautta Euroopan modernein arvo-osuujärjestelmä tarjoaa sijoittajien omistuksen hallintaan luotettavan alustan."

Tunnettuja nimiä hallituksessa

Alexander Ehrnrooth toimii hallituksen puheenjohtajana ja Mammu Kaario varapuheenjohtajana. Toimitusjohtajana on Johannes Schulman. Lisäksi yhtiön hallituksessa ovat Jaakko Eskola ja Kai Seikku.

SPAC:n toimintaperiaate 

SPAC (Special Purpose Acquisition Company) on yhtiö, joka on perustettu ostamaan toinen yhtiö varoilla, jotka se kerää pörssilistautumisen kautta tai omilla osakkeillaan VAC:n strategian mukaan. Sillä ei ole muuta varsinaista liiketoimintaa. 


Lisätietoja

Pekka Isosomppi
Viestintäjohtaja
040 516 2399
pekka.isosomppi(at)euroclear.eu