Obligationer

Registrera bolagets obligationer hos Euroclear Sweden för en smidigare och effektivare administration.

Idag väljer allt fler bolag att finansiera sin verksamhet genom att ge ut (emittera) obligationer och marknaden för företagsobligationer växer i Sverige. Genom att registrera obligationer hos oss får du en enklare administration av exempelvis skuldbok och ränteutbetalningar samt får kompetent stöd från vårt team med lång erfarenhet av obligationsemissioner – vi hjälper dig hela vägen från anslutning av bolaget till återbetalning av obligationen.

Enkel administration via vår webbportal

Via vår webbportal IssuerCorner får du enkelt tillgång till skuldböckerna. På så sätt håller du koll på vilka som är innehavare av obligationen och får tillgång till de underliggande ägarna.

Webbtjänst för utbetalningar

Via webbtjänsten BondPayments kan du säkert och effektivt hantera utbetalning av ränte- och inlösenlikvid. Du godkänner instruktionerna om utbetalning och sedan sköter vi distribution av likvid till innehavare, skatterapportering samt innehållande av preliminärskatt. Vi skickar även ut årsbesked till respektive innehavare där det framgår vilka utbetalningar som har gjorts.

Vilka värdepapper kan registreras?

  • Räntebärande lån (exempelvis företagsobligationer och lån emitterade under MTN-program)
  • Diskonteringspapper (exempelvis bank-, kommun- eller företagscertifikat)
  • Vinstandelslån/kapitalandelslån
  • Övriga strukturerade produkter

Hur registrerar jag obligationer hos Euroclear Sweden?

För att registrera obligationer hos oss behöver utgivande bolag anslutas som emittent. För att påbörja anslutningsprocessen skickar du en ansökan till issuerorder.vpc@euroclear.com.

Ansökan ska innehålla följande information om det emitterande bolaget:

  • Bolagsordning
  • Registreringsbevis
  • Årsredovisning

Kontakta oss via issuerorder.vpc@euroclear.com, på telefon 08-402 91 70 eller via formuläret nedan så hjälper vi dig vidare med ansökan!

 

Ja tack, jag vill gärna bli kontaktad av en expert från Euroclear Sweden

*
 
 
*
captcha