Fondita, ett av Finlands ledande fondbolag, automatiserar orderflöden och fondflyttar med Euroclear Swedens tjänster. Med det nya samarbetet reducerar Fondita både kostnader och risker förknippade med manuell fondadministration. 

Fredrik von Knorring, vice VD och kundansvarig på Fondbolaget Fondita.
Fredrik von Knorring, vice VD och kundansvarig på Fondbolaget Fondita.

-Vi är mycket glada över att inleda samarbete med Euroclear Sweden och ser en stor nytta av en smidigare och automatiserad orderhantering som underlättar vårt arbete och bidrar till ökad säkerhet. Vi ser fram emot att distributionen av våra fonder till anslutna fonddistributörer blir smidigare och säkrare genom samarbetet, säger Fredrik von Knorring, vice VD och kundansvarig på Fondbolaget Fondita.

Genom uppkopplingen till Euroclear Sweden får Fondita nu effektivare orderflöden från ett stort antal nordiska fonddistributörer och dessutom minskad operationell risk. En automatiserad orderhantering innebär att transaktionerna sker i realtid, vilket ger en snabb och effektiv fondhandel.

Fredrik Edensvärd, Senior Relationship Manager på Euroclear Sweden
Fredrik Edensvärd, Senior Relationship Manager på Euroclear Sweden

- Vi är glada för samarbetet med Fondita och stolta över förtroendet att få bidra till deras automatisering. Med Fondita ombord breddar vi ytterligare vårt nordiska erbjudande och utökar vårt ekosystem med en viktig aktör, säger Fredrik Edensvärd Senior Relationship Manager på Euroclear Sweden.


Om Euroclear Sweden
Euroclear Sweden är sedan 1971 Sveriges värdepapperscentral och tillhandahåller en digital plattform för värdepappershantering som bidrar till en säker och effektiv handel med värdepapper på den svenska marknaden. Bolaget ingår sedan 2008 i Euroclearkoncernen som innefattar Euroclear Bank, Euroclear Belgium, Euroclear Finland, Euroclear France, Euroclear Nederland, Euroclear Sweden, Euroclear UK & International och MFEX by Euroclear. www.euroclear.com/sweden

Om Fondita
Fondbolaget Fondita AB är ett fondbolag som framgångsrikt handplockat bolag till sina aktiefonder på utvecklade aktiemarknader sedan 1997. Hos Fondita värdesätts kontinuitet, kvalitet och närhet. Majoriteten av fondbolaget ägs av Fonditas medarbetare. Alla kundmedel är placerade i fondbolagets åtta aktiefonder. www.fondita.se

liknande nyheter

Kontakt

Karin Strand, Kommunikationschef, Euroclear Sweden
Tel: +46 736-84 92 62
E-post: karin.strand@euroclear.com

Rimmi Portin, Marknadsföring & kommunikation,
Fondbolaget Fondita
Tel: +358 (0) 9 66 89 89 11
E-post: rimmi.portin@fondita.fi

Fler artiklar och inlägg

Tillbaka till nyheter och insikter