Information om LEI-kod

Vi samlar in LEI-koder

Vi samlar in och för register över LEI

Den nya EU-förordningen för värdepapperscentraler, Central Securities Depositories Regulation (CSDR), medför bland annat att vi i egenskap av värdepapperscentral behöver samla in och hålla register över våra kunders Legal Entity Identifier (LEI).

Vad behöver du som kund göra?

Du som är kund hos oss behöver ansöka om LEI-kod från ett institut som utfärdar dessa. Vi samlar sedan in bolagets LEI-kod och information om vilket land bolaget är registrerat i direkt från dig.

Om du redan har en LEI-kod och vill anmäla den till oss kan du göra det via formuläret nedan.

Vad är syftet med LEI?

LEI är en internationell kod som används för att identifiera företag och organisationer på den globala finansmarknaden. Länder har ofta inhemska företagsregister där företag registreras och får ett lokalt identifikationsnummer.

LEI-koderna fungerar som ett globalt företagsregister och gör det möjligt att identifiera varje unik organisation i all transaktionsrapportering världen över. LEI kommer också användas vid rapportering av insiders och insiderhandel.

Hur ansöker man om en LEI-kod?

Det finns ett antal institut som tillhandahåller LEI-koder. Mer information finns på Global Legal Entity Identifier Foundations webbplats www.gleif.org.

Om du vill veta mer om LEI-koder kan du antingen gå till www.gleif.org eller kontakta oss via e-post: csdr.sweden@euroclear.eu.