Euroclear Finland ottaa käyttöön vahvan sähköisen tunnistamisen palvelussaan yhtiöille ja osakkeenomistajille 19.11. alkaen.


Kun henkilöomistaja kirjautuu yhtiön verkkosivujen kautta palveluun, hänet ohjataan sähköiseen tunnistamiseen. Tämän jälkeen osakkeenomistaja voi yhdellä istunnolla ilmoittautua yhtiökokoukseen, valtuuttaa toisen ja ennakkoäänestää, mikäli ennakkoäänestysmahdollisuus on tarjolla. Yhteisöomistajien ilmoittautumismenettely ei tässä vaiheessa muutu.

Vahva sähköinen tunnistaminen toimii pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Se ei edellytä yhtiöiltä muutoksia. Pyydämme kuitenkin tarpeen mukaan huomioimaan vahvan tunnistamisen yhtiökokouskutsussanne ja verkkosivujenne ilmoittautumisosiossa.

Uudistus helpottaa henkilöomistajien ilmoittautumista yhtiökokoukseen. Se myös sujuvoittaa ennakkoäänestystä ja parantaa palvelun turvallisuutta. Vahva sähköinen tunnistaminen on laajasti käytössä eri sähköisissä palveluissa, eikä osakkeenomistajan enää tarvitse tietää arvo-osuustilinsä numeroa valtuutuksen tai ennakkoäänestyksen yhteydessä.

Kerromme mielellämme lisää palvelu-uudistuksesta sekä muista yhtiökokouksen uusista mahdollisuuksista.


Lisätietoja

Issuer Services
Euroclear Finland
is.finland(at)euroclear.eu
puh. 020 770 6539

Esa Kankkunen
Sales and Relationship Manager
Euroclear Finland
esa.kankkunen(at)euroclear.eu
puh. 020 770 6284