Tällä viikolla on käynnissä Tieto 2022 -valmiusharjoitus, jossa varaudutaan laajoihin, kuvitteellisiin maksuliikennehäiriöihin. Harjoituksessa on mukana 120 organisaatiota.

Euroclear Finland osallistuu harjoitukseen keskeisenä rahoitusmarkkinoiden toimijana ja osana kriittistä huoltovarmuutta. Arvopaperikeskuksen ydintehtävänä on turvata ja varmistaa arvopapereiden tehokas ja luotettava selvitys kaikissa olosuhteissa, myös laajojen maksuliikennehäiriöiden tilanteessa.  

- Laajoihin maksujärjestelmien häiriöihin varautuminen on fokuksessa tällä viikolla huipentuvassa Tieto 2022 -valmiusharjoituksessa, jossa mekin arvopaperikeskuksena olemme mukana. Erilaisiin uhkaskenaarioihin varautuminen ja harjoittelu on meille tuttua, mutta tämä on ainutlaatuinen kokonaisuus harjoitella eri organisaatioiden välistä yhteistyötä kriisitilanteessa, Harri Bryk, tietoturvajohtaja, Euroclear Finlandista.

Faktalaatikko:

  • Suomessa tietotekniikka-alan valmiusharjoituksilla on 50 vuotinen historia
  • Digipooli on tietotekniikka- ja tietoverkkoalan sekä viranomaisten välinen verkosto
  • Finanssialan lisäksi mukana on yrityksiä myös muilta huoltovarmuuden kannalta kriittisiltä toimialoilta

 

Lue alkuperäinen uutinen, YLE 19.9.2022: https://yle.fi/uutiset/3-12629560


Euroclear Finland  

Lue lisää palveluistamme >

Euroclear Finland Oy:n (Suomen Arvopaperikeskus) toiminnan ytimessä on arvo-osuusjärjestelmä. Se on kansallisten rahoitusmarkkinoiden perusrakenne, joka yhdistää arvopaperien liikkeeseenlaskijat ja omistajat. Järjestelmän julkista luotettavuutta nauttivassa säilytyksessä on jo yli 10 000 arvopaperilajia, ja säilytysten arvo on yli 504 miljardia euroa. Omistajien arvopaperiomistukset puolestaan ovat järjestelmään kuuluvilla arvo-osuustileillä, joita on yli 2,1 miljoonaa.

Tarjoamme ajantasaiset digitaaliset osakerekisterit ja muut palvelut asiakkaillemme ajasta ja paikasta riippumatta. Arvo-osuusjärjestelmässämme yhtiöiden omistustiedot ovat aina ajan tasalla. Haluamme markkinainfrastruktuurina olla mukana aktiivisesti kehittämässä Suomen rahoitusmarkkinaa yhdessä asiakkaidemme kanssa. Palveluksessamme on reilu 100 osaavaa asiantuntijaa ja olemme osa kansainvälistä Euroclear-konsernia. 


Yhteystiedot

Elina Lähteenmäki-Ikonen
Communications Manager
communications(at)euroclear.eu