Uusin Covid-19-päivitys

14.4. 

Euroclear seuraa muiden toimijoiden tapaan edelleen koronaviruksen maailmanlaajuista kehittymistä ja on tehnyt tarvittavia toimenpiteitä suojellakseen henkilöstönsä terveyttä ja turvallisuutta sekä varmistaakseen liiketoimintansa jatkuvuuden.   

Hyvin sujunut etätyö jatkuu suurimmassa osassa konserniamme, eikä palvelutasossamme tai toimintojemme suorituskyvyssä ole tapahtunut muutoksia. Tehtävämme markkinaosapuolena on tukea  asiakkaitamme heidän käsitellessään poikkeuksellisia markkinavolyymejä sekä edesauttaa vakautta ja tehokkuutta. 

Nykyinen toimintaympäristö on haastava kaikille asiakkaillemme. Jos tarvitsette tukea tai lisäohjeistusta, olettehan yhteydessä asiakasvastuuhenkilöönne.

------------------------------------------------------------------------------------------------

23.3.

Päivitettyä tietoa liiketoimintojemme tilanteesta keskellä näitä poikkeuksellisia aikoja: Olemme seuranneet Covid-19-tilannetta tarkasti ja tehneet tarvittavia toimenpiteitä suojellaksemme henkilöstömme terveyttä ja turvallisuutta sekä varmistaaksemme liiketoimintamme jatkuvuuden. Suurin osa henkilöstöstämme työskentelee nyt etätöissä, ja vain pieni määrä kriittisesti tärkeitä työntekijöitä on paikalla joissain toimistoissa. Volyymit ovat edelleen poikkeuksellisen suuria, mutta toimintojemme suorituskyky on jatkunut hyvänä. Ylläpidämme kaikkia palvelujamme tehokkaasti, henkilöstömme on sopeutunut uuteen työtapaan ja me jatkamme teidän tukemistanne rahoitusmarkkinaosapuolena. Kiitämme teitä ymmärtäväisyydestänne meidän kaikkien mukautuessa tähän ennennäkemättömään tilanteeseen.

------------------------------------------------------------------------------------------------

13.3.

Euroclear Finland on helmikuusta alkaen tehnyt ennakoivia toimenpiteitä varmistaakseen liiketoimintansa jatkuvuuden. Otimme 12.3. käyttöön jatkuvuusuunnitelman, jolla hallitaan ja lievennetään Covid-19-epidemian vaikutusta yhtiön liiketoimintaan.

Lue lisää englanninkielisiltä sivuiltamme >>